środa, 10 grudnia 2014

Krakowskie jedzenie



Jedzenie w Krakowie

Jak nie trudno zauważyć, Kraków jest miastem w którym można bardzo szybko i bez żadnych problemów znaleźć różne knajpy. Produkty używane w kuchni, żeby dobrze smakowy, muszą być przede wszystkim świeże. Bardzo łatwo można rozpoznać jakość danego dania, zaraz po skosztowaniu jego zapachu. Nie da się stworzyć kuchni z pominięciem dobrych produktów. Bardzo łatwo można tego spróbować, jak tylko spróbuje się jedzenia w restauracji po Kuchennych Rewolucjach. Bardzo często niestety okazuje się, że wszystkie trudy które ponosi restauratorka s całkowicie inaczej odbierane przez właścicieli, i nie mogą zostać polecone takie knajpy przez Magdę Gessler. Im bardziej jest uparty właściciel, tym gorzej dla reputacji jego knajpy. Dobrym przykładem będzie tutaj restauracja Samui, w której odbyły się rewolucje i… nie jestem zadowolony ponieważ, stopień ostrości który miał być wybierany indywidualnie dla każdego klienta, okazało się że jest całkiem różny od tego, który był pokazywany w telewizji. W programie mówiono że klient otrzymuje 3 sosy o zróżnicowanym stopniu ostrości, natomiast kiedy zawitałem do tej knajpy, poproszono mnie o słowne wybranie stopnia ostrości.  Suma summarum, jedzenie było smaczne, ale nie powalało.  Zaproponowane przez restauracje menu dnia również miało bardzo dużo niedociągnięć i z trudem potrafiło sprostać moim wymaganiom. Spodziewałem się, że jedzenie które dostanę, będzie składało się z naprawdę dobrych produktów, lecz niestety było inaczej i kucharz wrzucał wszystko nie patrząc na datę przydatności.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz