Jedzenie w Krakowie
Jak nie trudno zauważyć, Kraków jest miastem w którym można
bardzo szybko i bez żadnych problemów znaleźć różne knajpy. Produkty używane w
kuchni, żeby dobrze smakowy, muszą być przede wszystkim świeże. Bardzo łatwo
można rozpoznać jakość danego dania, zaraz po skosztowaniu jego zapachu. Nie da
się stworzyć kuchni z pominięciem dobrych produktów. Bardzo łatwo można tego
spróbować, jak tylko spróbuje się jedzenia w restauracji po Kuchennych Rewolucjach. Bardzo często niestety okazuje się, że
wszystkie trudy które ponosi restauratorka s całkowicie inaczej odbierane przez
właścicieli, i nie mogą zostać polecone takie knajpy przez Magdę Gessler. Im
bardziej jest uparty właściciel, tym gorzej dla reputacji jego knajpy. Dobrym przykładem
będzie tutaj restauracja Samui, w
której odbyły się rewolucje i… nie jestem zadowolony ponieważ, stopień ostrości
który miał być wybierany indywidualnie dla każdego klienta, okazało się że jest
całkiem różny od tego, który był pokazywany w telewizji. W programie mówiono że
klient otrzymuje 3 sosy o zróżnicowanym stopniu ostrości, natomiast kiedy zawitałem
do tej knajpy, poproszono mnie o słowne wybranie stopnia ostrości. Suma summarum, jedzenie było smaczne, ale nie
powalało. Zaproponowane przez restauracje menu dnia również miało bardzo dużo
niedociągnięć i z trudem potrafiło sprostać moim wymaganiom. Spodziewałem się,
że jedzenie które dostanę, będzie składało się z naprawdę dobrych produktów,
lecz niestety było inaczej i kucharz wrzucał wszystko nie patrząc na datę przydatności.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz