Pyszne jedzenie!
Źródło: https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRCtO7RaM7XlFlf0FDG6EjHIug1VURqI58C2-Gk7C23jF8nwiYlKg |
Każdy przysmak musi łączyć coś niezwykłego! Przepysznym
deserem jest creme brulle ze s karmelizowanym brązowym cukrem. Danie to z łatwością można kupić niemal w
każdym sklepie spożywczym we Francji, ale trzeba pamiętać, że nie mieszkamy we Francji;). Aby przyrządzić takie danie, wystarczy:
- Śmietanka 30%
- Cukier puder (100g)
- Ulubione owoce
- 50g krówek (cukierków)
Śmietankę ubijamy mikserem tak żeby zrobiła się twardsza,
dodajemy cukier puder i dokładnie mieszamy żeby nie było grudek, przekładamy gotową
miksturę do miseczek i odstawiamy do lodówki na 15 min. W tym czasie w kąpieli wodnej
rozpuszczamy krówki, następnie wyciągamy z lodówki gotowe miseczki, dodajemy
ulubione owoce i całość zalewamy krówkami. Taki deser to niezła bomba kaloryczna, jednak raz na jakiś czas wydaje
mi się, że każdemu należy się chwila zapomnienia..
Jedzenie na lunch!
Źródlo: http://foodmag.pl/wp-content/uploads/images/bigos-01-full-900x546.jpg |
W Krakowie odnajdziemy restauracje które proponują bardzo smaczne
i proste dania, takie jak bigos. Niestety
nie jest on wskazany dla osób z delikatnym żołądkiem, ponieważ może się on
okazać zbyt ciężki. Dania obiadowe najlepiej jest robić samemu, ponieważ wiemy dokładnie
co znajduje się w określonej potrawie, i jakich produktów nie możemy używać. Lunch jest specyficzną formą obiadu
cieszącą się coraz większą popularnością w Polsce. Na obiad zazwyczaj mamy zdecydowanie więcej
czasu, natomiast lunch jest szybkim posiłkiem, który dostarcza bardzo dużo
energii do działania. Świeżość produktów przyczynia się do odniesienia
ogromnego sukcesu prowadzonej restauracji. Towary zakupione na targach i w
przydrożnych warzywniakach mają na ogół bardzo dobrej (jeżeli nie najwyższej) jakości
produkty. Ostatnimi czasy, chodziło za mną danie które KAŻDY może zrobić bez
zbędnych zamienników sosów pomidorowych. Wystarczą:
- Pomidory
- Makaron spaghetti
- Tymianek
- Papryka
- Mięso mielone
- Cebula
Cebbulę kroimy na male kwadraciki i smażymy na patelni do
zeszklenia. Następnie dodajemy mięso, które kolejno doprawiamy do smaku (solimy
i pieprzymy). Dodajemy pokrojone, a najlepiej zblendowane pomidory, dodajemy
szczyptę soli i odrobinę tymianku. I gotowe! Danie z pewnością zachwyci każdego
konsumenta, a jak nie wierzycie, wpiszcie do wyszukiwarki odpowiednią frazę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz