Garam Masala
Źródło: https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRBCXXNtChxx-WKFQw4BPS0AHVGAfbX-nh2kdrnf3ZEDHRnOlqj |
Jak i inne przyprawy indyjskie, jest mieszanką różnych
przypraw. Co daje jej tak unikatową nazwę? Ciężko powiedzieć, jedno jest pewne,
taką europejską Garam Masalę, jest w stanie przygotować każdy w zaciszu swojego
mieszkania. Prawdziwa, indyjska Garam Masala zawiera coś więcej niż przyprawy
dostępne na rynku europejskim. Kiedy już się dostanie taka oryginalną Garam
Masalę, dobrze jest dodawać ją niemal do każdego dania. Dodaje ona bardzo dużo
smaku i nie spotykanego zapachu, który nie da żadna inna przyprawa na świecie.
Dzięki niej każde danie nabiera niezwykłego smaku i za jego pomocą można zrobić
naprawdę niezwykle menu dnia.
Hindusi dodają Garam Masalę przede wszystkim do kurczaka, ponieważ dzięki niej
kurczak jest soczysty i zarazem chrupiący. W poszukiwaniu innych przypraw,
dobrze jest wykorzystać bardzo popularną wyszukiwarkęinternetową która zapewnia trafne odnalezienie poszukiwanych
produktów. Internet oprócz swojej
wielkiej popularności jaką zdobył poprzez portalespołecznościowe, może pomóc w robieniu codziennych czynności. Przede
wszystkim śniadania, obiady lub lunche,
oraz kolacje, są potrawami na które Internet szybko odnajdzie właściwe przepisy.
Przygotowanie dan z reguły nie jest trudne i w zasadzie wymaga jedynie
zainwestowania odrobiny trudu i czasu człowieka. Podczas gotowania, bardzo ważne jest by przygotowywać
dania z sercem. Cena nie musi być jakaś bardzo zróżnicowana, ważne by klient wiedział,
że jest w stanie dobrze wydać pieniądze. Najgorsza rzecz jaka być może to
przede wszystkim oszukiwanie klienta i podawanie mu jedzenia, które jest bardzo
słabej jakości. Niemal każda osoba jest w stanie przekonać się sama, ile dla
restauratora może znaczyć klient. Odpowiednia atmosfera i wyjątkowe umeblowanie
wnętrza Sali jest w stanie zapewnić restauracji należyty wizerunek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz