piątek, 5 grudnia 2014

Indyjskie przyprawy



Garam Masala

Garam masala
Źródło: https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRBCXXNtChxx-WKFQw4BPS0AHVGAfbX-nh2kdrnf3ZEDHRnOlqj
Jak i inne przyprawy indyjskie, jest mieszanką różnych przypraw. Co daje jej tak unikatową nazwę? Ciężko powiedzieć, jedno jest pewne, taką europejską Garam Masalę, jest w stanie przygotować każdy w zaciszu swojego mieszkania. Prawdziwa, indyjska Garam Masala zawiera coś więcej niż przyprawy dostępne na rynku europejskim. Kiedy już się dostanie taka oryginalną Garam Masalę, dobrze jest dodawać ją niemal do każdego dania. Dodaje ona bardzo dużo smaku i nie spotykanego zapachu, który nie da żadna inna przyprawa na świecie. Dzięki niej każde danie nabiera niezwykłego smaku i za jego pomocą można zrobić naprawdę niezwykle menu dnia. Hindusi dodają Garam Masalę przede wszystkim do kurczaka, ponieważ dzięki niej kurczak jest soczysty i zarazem chrupiący. W poszukiwaniu innych przypraw, dobrze jest wykorzystać bardzo popularną wyszukiwarkęinternetową która zapewnia trafne odnalezienie poszukiwanych produktów.  Internet oprócz swojej wielkiej popularności jaką zdobył poprzez portalespołecznościowe, może pomóc w robieniu codziennych czynności. Przede wszystkim śniadania, obiady lub lunche, oraz kolacje, są potrawami na które Internet szybko odnajdzie właściwe przepisy. Przygotowanie dan z reguły nie jest trudne i w zasadzie wymaga jedynie zainwestowania odrobiny trudu i czasu człowieka.  Podczas gotowania, bardzo ważne jest by przygotowywać dania z sercem. Cena nie musi być jakaś bardzo zróżnicowana, ważne by klient wiedział, że jest w stanie dobrze wydać pieniądze. Najgorsza rzecz jaka być może to przede wszystkim oszukiwanie klienta i podawanie mu jedzenia, które jest bardzo słabej jakości. Niemal każda osoba jest w stanie przekonać się sama, ile dla restauratora może znaczyć klient. Odpowiednia atmosfera i wyjątkowe umeblowanie wnętrza Sali jest w stanie zapewnić restauracji należyty wizerunek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz