Portal z restauracjami
Poszukiwanie restauracji ze smacznym jedzeniem jeszcze nigdy
nie było tak proste! Wystarczy zajrzeć na portal www.lanczownia.com.pl, by zobaczyć jak
szybko i łatwo można znaleźć takie menu
dnia jakiego szuka! Jedzenie jeszcze nigdy nie było tak proste! Wystarczy kilka chwil i czas, żeby przeczytać
co dana restauracja oferuje, lub po prostu ją odnaleźć w bazie knajp. Strona
zawiera bloga, dzięki któremu można dzielić się opiniami na temat danego specjału
kulinarnego. W sieci jest kilkanaście
portali które promują restauracje, lecz ten jako jedyny pozwali na odnalezienie
Krakowskich knajp z ekstremalnie smacznym jedzeniem. Wystarczy wpisać do
wyszukiwarki internetowej „restauracje
Kraków” lub „lunch Kraków” aby
odnaleźć lanczownię. Opinie na temat
jedzenia i restauracji są bardzo ważnym elementem i bardzo często to od nich
zależy, jak dana restauracja zostanie odebrana przez potencjalnego klienta.
Wzrost popularności portalu może spowodować że będzie on na ustach wszystkich,
a dzięki temu wizerunek danej restauracji zyska na znaczeniu. Każda restauracja
która chce osiągnąć sukces musi przede wszystkim wyróżniać się na tle reszty
jakimś unikatowym daniem, Dobrą wizytówką będzie na przykład inny, nowy rodzaj
bigosu, nie różniący się smakiem, lecz znacznie zdrowszy. Mówię tu oczywiście o
bigosie z jabłek. Wykorzystuje się do
jego przygotowania dokładnie takie same składniki jak w zwykłym bigosie, lecz
zamiast kapusty używa się jabłek. Efekt końcowy
jest rewelacyjny, bigosu z jabłek niemal
nie da się odróżnić od zwykłego bigosu, a przy tym, jest zdecydowanie chudszy i
jako danie nie jest tak ciężkie na żołądku.
Źródło: http://alba.blox.pl/resource/Bigos_przepis_1.JPGJedzenie to podstawa
Dobre jedzenie, dobre dania i dobre składniki to polowa
sukcesu. Wystarczy świetny produkt, na przykład pomidor i już jest pewne że
można z niego zrobić przepyszne spaghetti. Do zrobienia naprawdę dobrego
spaghetti ala bolognese, potrzeba:
- · 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
- · 6-8 dużych pomidorów
- · 2 duże cebule
- · 1 paprykę czerwoną
- · Sól, pieprz
- · Tymianek
Na początku trzeba przygotować mięso, a więc wrzucić je na
rozgrzaną patelnię, rozdrobnić i usmażyć doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Na osobnej patelni trzeba rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę pokrojoną w
kostkę, którą należy odrobinę posolić, przez co puści soki. Po usmażeniu cebuli
należy dodać pokrojone w kosteczkę pomidory i paprykę. Całość najlepiej jest
zblendować na patelni. Dodajemy do smaku sól i pieprz. Kiedy mięso będzie już usmażone, zalewamy je zbiedowaną
wcześniej masą i smażymy około 15 minut, aby sos połączył się z mięsem. Na
koniec wystarczy dodać 3 szczypty tymianku aby osiągnąć identyczny smak jaki
mają restauracje. Kraków ma mnóstwo
knajp z włoskim jedzeniem, gdzie można na pewno się nasycić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz